AX CENTRUM

ezoterický maloobchod - velkoobchod

Rýžový bio olej - za studena lisovaný 265 ml

Rýžový bio olej - za studena lisovaný 265 ml

Nejúčinněji snižuje cholesterol - obsahuje skvalen - silný antioxidant - posiluje imunitu, zpomaluje tvorbu vrásek, vhodný i na smažení - nepřepaluje se

  • Cena: 135 Kč

Dostupnost: Skladem

Rýžový olej - 100% jedno druhový rostlinný olej z rýžových otrub je vyráběn pečlivou extrakcí z výživných rýžových otrub (část mezi rýžovou slupkou a zrnem z Jasmínové rýže z Thajska). Tento olej je lehce stravitelný a delikátní s vynikajícími předpoklady pro vaření.

PODROBNÝ POPIS:

Rýžový olej nabízí několik unikátních vlastností, které z něj činí zajímavý olej. Obsahuje složky mající potencionální význam pro dietu a zdraví. Rýžový olej je hojně používán v Japonsku, Korei, USA, Thajsku a postupně získává na popularitě pro svoji chuť a stálé vlastnosti. Při smažení za vysokých teplot se nepřepaluje tak rychle jako jiné oleje. Má vysoký obsah přírodních antioxidantů s nutriční hodnotou jako jsou gamma-oryzanol, tokotrienoly a tokoferoly. Dvě poslední z nich jsou přirozeně se vyskytující formy vitamínu E. Studie a výzkum prokázaly, že rýžový olej má značný hypocholesterolický účinek v porovnání s ostatními potravinovými oleji. Tento účinek je přisuzován složkám jako je Vitamin E (tokotrienoly a tokoferoly) a oryzanoly. Tyto složky se získávají z rýžových otrub. Potravinové oleje bohaté na polynenasycené mastné kyseliny jsou známy pro svoji schopnost snižovat celkový krevní cholesterol a zároveň snižují výhodný cholesterol HDL, zatímco rýžový olej jak bylo zjištěno zvyšuje HDL cholesterol a zároveň snižuje LDL (špatný) cholesterol v lidském těle.

Rýžový olej má prakticky 0% transmastných kyselin a zadržuje značné množství oryzanolu, který způsobuje, že se olej tak rychle nepřepaluje, což svědčí o jeho skvělé oxidační a termální stabilitě. S jeho vysokým bodem přepálení (až 215°C) a nízkou přilnavostí k připravovaným pokrmům je rýžový olej nejčistším smažícím olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti.

Složky Vitaminu E izolované z rýžového oleje poskytují oxidační stabilitu oleji a tyto přírodní antioxidanty pomáhají kontrolovat tvorbu volných radikálů v lidském těle a brání vzniků různých koronárních chorob. Rýžový olej rovněž obsahuje skvalen, který pečuje o Vaši pokožku a zpomaluje tvorbu vrásek.

Použití rýžového oleje jako potravinového olej pro smažení, pečení, hluboké smažení a do salátových dresinků je nový a zdravý způsob přípravy těch nejchutnějších pokrmů s účinnou péčí.

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení