AX CENTRUM

ezoterický maloobchod - velkoobchod

Avokádový olej s limetou bio - za studena lisovaný 265 ml

Avokádový olej s limetou bio - za studena lisovaný 265 ml

AKCE

Snižuje cholesterol, podporuje činnost prostaty, výrazný antioxidant, protirakovinné účinky, delikátní chuť, vhodný i na smažení - nepřepaluje se...

  • Cena: 244 Kč

Dostupnost: Skladem

Podobá se olivovému oleji, ale je jemnější a méně hořký. Má mnoho kulinářských a zdraví prospěšných předností. Má vysoký obsah draslíku, vitaminu B6 a rostlinné složky Beta-Sitosterol a je to také vydatný zdroj antioxidantů -vitaminu E a C.

Účinky na organismus:

- napomáhá snižovat cholesterol (vysoký podíl nenasycených kyselin)

- ulevuje při prostatických obtížích

- zabraňuje vzniku některých typů rakovin

- příznivě ovlivňuje krevní tlak, činnost srdce a nervové soustavy

- oproti olejům olivovým obsahují čtyřnásobně vyšší množství Beta-Sitosterolu, který brání zvyšování hladiny cholesterolu v krvi.

- avokádo a olej z něj je zásadní antioxidant, má obrovský podíl nenasycených mastných tuků

Jak používat avokádový olej?

Při vaření

Avokádový olej se používá úplně stejně jako olivový olej a není míněn jako jeho náhrada. Je jemný a bohatý, ale nepřekrývá přirozenou chuť jídla, právě naopak. To je důležité zejména u jídel z ryb a kuřete, která mají sama o sobě výbornou chuť, jež by proto neměla být potlačena.

Jestliže jste příznivci francouzského nebo asijského stylu vaření, tak pak je avokádový olej ve Vaší kuchyni nezbytností. V porovnání s jinými oleji, dokonce i s olivovým, má avokádový olej vysoký bod rozkladu, tzn. že se z něj začíná kouřit až při 300°C (olivový olej 175°C), což je ideální v případě potřeby smažení mas na velmi rozpáleném oleji a při restování zeleniny a mas na pánvi Wok. A výsledek? Žádná pachuť spáleného oleje, jen přirozená chuť jídla!

Saláty a zelenina

Chcete-li použít avokádový olej jako dresink, nalejte ho na salát nebo zeleninu a nechte celou hodinu uležet, aby pokrm získal vůni a delikátní příchuť oleje. Pak ho trochu posypte nastrouhaným sýrem a máte skvělou kombinaci.

Na horké brambory a zeleninu použijte místo másla zdravý a přírodní avokádový olej a dopřejte si bohatší chuť. Vaše tělo navíc uvítá jeho prospěšné účinky.

Olej k namáčení pečiva

Avokádový a olivový olej lze využít ke svačině nebo na úvod jídla tak, že je nalijete do samostatných misek a pak do nich namáčíte čerstvý či rozpečený chléb. Vynikající! A navíc můžete tímto způsobem předvést svým přátelům unikátní rozdíl v chuti těchto dvou olejů.

Avokádo s limetkou

Do salátových dresinků, na ryby, bílé maso atd. Tento druh oleje kombinuje výhody extra panenského avokádového oleje s antioxidanty získaných z čerstvých limetek. Bohatá a zároveň jemná chuť avokád v kontrastu s chutí a vůní čerstvých limetek vám přináší olej vynikající kvality a chuti. Jemně štiplavý, chutný a výživný, je dokonalým kulinářským olejem.

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení